Thursday, May 30, 2013

Ish Ishhh..

Akhirnya...

Busuknya hati ko!
Pendengki betol, padahal tak menganggu lalu lintas hidop ko pon...
Haishhhhh patot la orang cakap ko ni manusia yang tak boleh tengok orang lain senang! 

Terasa ke?
Kalau terasa baguslah.. biar sedar sket *tepuk tangan*

Friday, May 17, 2013

Imani Sumayyah 8 bulan
Semalam Sumayyah 8 bulan
Harini 8 bulan 1 hari .. hehehe
Berat 8kg
Sudah 8 bulan menyusu sepenuhnya susu mama.. tahniah untuk mama!


Dah boleh duduk tegak
Merangkak selutut dua (penggunaan bahasa apa ini? :p)  
Boleh paut² untuk berdiri sambil melepaskan sebelah tangan
Cerewet dalam pemakanan
Pembuli kakak no 1.. 

Thursday, May 16, 2013

Lebih sudu dari kuahTERLAJAK PERAHU BOLEH DI UNDUR, TERLAJAK KERETA PUN BOLEH UNDUR, TERLAJAK KAPAL TERBANG TAKDE GEAR REVERSE... SORRY.


Cari pasal kalau tak nyusahkan orang lain takpa.. Sukahati ko la nak cari pasal 24jam pon. Akan tetapi menyusahkan. Buat orang rasa sedih.. terasa hati. Padahal susah payah orang tu takda kena mengena dengan dia pon. Saja je nak up kan kontroversi. Pastu bercerita plak dengan orang lain. Membuatkan orang yang mendengar cerita tu pon terjerumus berperangsangka buruk.. ish ish ish..

Contoh aku bagi ye.

A pergi balik kerja boyfren yang hantar. Jadik A tidak mempunyai masalah untuk mencari tempat parking kereta sewaktu bekerja.

B pulak kalau tak bawak kereta, maka tak bekerjalah beliau. Jadik B mendapat tempat parking yang tidak diperlukan oleh orang lain seperti A.

Akan tetapi A berbunyi-bunyian di sana sini.. alasannya kalau ada tempat parking, mesti semua orang pon nak bawak kereta. Choiiii sangat di situ.. memang nanges mendengonye. Boyfren outstation pon ko sanggup ponteng kerja sebab takmo bawak keta... ini kan... mmmm T____T. Akan tetapi ada benarnya juga. Aku tak nafikan. Bila kemudahan dah terbentang, siapa yang menolak betul tak?..Cuma layak or tak layaknya seseorang tu toksah la nak pertikaikan.


Kita hidup ni kena selalu sabar, biar apa pon orang buat kita.. jangan cari masalah kalau tak nak dapat masalah. Akan tetapi kalau asyik menerimaaaaaaaaa je sapa pon tak boleh tahan kan. Nak lagi kalau ada yang lebih².

Kadang² manusia ni gila.. tapi tak sedar diri sedang membuat kerja gila walaupun sebenarnya tak gila mana pun.. hehe.. sekian


*sedap beno guna ayat '' akan tetapi " :)Wednesday, May 8, 2013

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...