Monday, February 22, 2010

Baby 2010 in the making...

Hello peeps!!! *budget ramai bacer blog aku plak...muahahaha*...malam sabtu lepas aku pergi klinik Mesra *skrg mesra habeh dah doktor tuh...dulu alahai tak sesuwei langsung...agaknya dah kene sound kot* tujuannyer aku nak start on CLOMID balik. Dah lama stop sebab tak larat badan dok semakin menembun ni. Aku dah decide nak try this months *ni period ke2 after miscarriage*. Rasanya dah ok kot badan ni. Firstly doktor cam takmo bagi je aku clomid since aku leh pregnant naturally...tambahan plak baru je 2 bulan lepas buat DnC. Tapi after buat muka plus ayat kesian dia bagi jugak 100mg sekali makan. Doktor suruh makan hari ke5..pelik la plak coz setahu aku day2 dah kena makan. So on 2nd march next appointment untuk scan telur aku *ekekeke lawaknya bunyi*...harap berhasillah so that sempat lagi nak dapat baby 2010 ni...please pray for me!!!

note : aku yang degil so on day3 aku dah makan *tak percaya kat doktor tuh*...ngehngehngeh...

9 comments:

  1. good luck su! aja aja fighting!

    ReplyDelete
  2. chaiyok!

    psstt, clomid tu ubat ape ye? boleh suggest to my sister.. dia tu bukan mau nak checkup2 nieh..

    ReplyDelete
  3. tq...doakan yer...tpkan takut plak kot my husben kene o/s plak time subur nanti...jgnlah hendaknyerrr!!!

    miza
    i dah letak link kat situ..nanti u try bacer yer...

    ReplyDelete
  4. naper sue tak gi jumpa prof jer? clomid mmg kena start day 2 - day 7... day 8 gi scan telur... ntah pa per doc tu.. jgn cayer lah...
    anyway, good luck ye... sama2 lah kita berdoa...

    ReplyDelete
  5. kak yanty
    prof tk kasik peknen lagik...kene tunggu at least 3 bulan...

    sue pegi tuh pon klinik biasa aje dkt area umah...1st pegi sbb nak amik ubat sapu...jerawat tumbuh kat perut dok garu dah jadik parut...buruk sgt...tk suka parut tu yg dok mintak cream...alang² tuh trs tanyer doktor tuh psl clomid...hehehe...bukan from day2 to day6 ker?...anyway tq yer

    ReplyDelete
  6. oooh...

    kah kah kah, nak ajar org, tapi silap rupanya... betullah day 2 - day 6... sori...

    takpe try natural dulu, klu x berjaya, gi jumpa prof next mth ye...

    parut tu boleh ilang klu sue sapu bio oil... akak pun guna tu sekrg nak ilangkan stretchmarks lama...

    ReplyDelete
  7. Harap² berjayalah...takut fobia aje...takut sakit...huhuhuhu...kene fokus ni...ekeke

    So far tk nmpak kesan pon lg dr sapu cream tuh...harap hilanglah...tak comey ada parut ni...

    ReplyDelete

CeCiter CeCiter...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...