Thursday, April 8, 2010

Red Wok Restaurant

Walllllaaaa...sedap gila dinner malam ni. Adoi camna la nak kurus ni. Anyway aku and husben memang peminat chinese cuisine. Sebelum ni restoran yang sangat berjaya menambat hati kitorang adalah Muhibbah Seafood kat TTDI. Chinese fried rice dan apple kasturi juice adalah yang terbaekkkk...Ok kita lupakan MS dan kembali kepada RW.

  husben dan boss RW yang hensem lagi friendly

Restoran RW terletak di Taman Kajang Impian, berhampiran sangat dengan Seksyen 7, Bandar Baru Bangi. Pemiliknya adalah cina muslim. Sangat suka design kat sini. Moden kontemporari dengan red and dark grey colour scheme. They offer varieties delicious HALAL chinese dishes as well as thai food. Their All-You-Can-Eat Steamboat/Korean Style Sizzling Steamboat adalah kelihatan sangat berbaloi dengan harga dari RM22/pax. Next time boleh try coz tadi we go for ala carte. Bangkok Tomyam Soup with Milk dan daging black pepper ....adalah terbaekkkkkk!!!! *kalau cili tuh lagi hancur lagi besh*

Ok let the pictures tell you ye... *ngantoks sudah* ....opsss for more details kindly visit http://redwok.wordpress.com







16 comments:

  1. u minat chinese cuisine ekk??
    penah try Hj Sharin Low kat bukit antarabangsa tak?
    i heard kat situ best gaks..
    i teringinnnnn sangat nak pegi situ (walaupun tak lah suka sgt masakan chinese ni..)
    hahaha!

    ReplyDelete
  2. mmmm...yummy...menyelerakan.....nnt blh la i ajak hubby gi mkn kat situ...

    oji

    ReplyDelete
  3. menariknya. kami pun peminat setia chinese muslim food. yeay, nanti nak ajak fariq try sini la.

    sedih, kedai chinese muslim kat summit tu dah tutup :(.

    ReplyDelete
  4. miza
    takde la minat sgt²..tp minat la jugak [ha camner tu...hahaha]ooo i tk pernah try lagi kat situ. Tapi so far yg i dah try kat MinMax dkt dgn PNB, De Templer [sgt rekemen dry butter prawn dia] dkt area taman melati. William Corner kat Kelana Jaya mmg besh,mahal dan byk tapi tpt tu kotor sket...tkmo pegi dah. Dan paling mabeles ofcos Muhibbah Seafood kat TTDI tu. But poor me i tak suka dimsum...huhuhu

    Oji
    harus ajak i skali yer...hehehe

    ReplyDelete
  5. dyana
    opsss adakah tpt tomyamkung tu?
    tkpe nanti dtg koling moling i yer...tak jauh dr rumah k.long.

    opss nak tambah...kalau gi JJ ke...bleh la try Black Canyon atau Sakura Kristal...so-so tapi tasty jugak

    ReplyDelete
  6. nyum, nyum. look so tempting..boleh pegi cuba nie. thanks for sharing! :)

    ReplyDelete
  7. ~ygsukaYongChowFriedRice~April 9, 2010 at 9:12 PM

    aaaaaa.....jgn lupa ajak Pyan skali..kenal ker dia tu sapa?? muahahahhaha....

    nk lagi best...set satu date,kita pege ramai2 kasi havoc itu tmpt..., kompem dpt diskaun sebb dia dah janji ngan i nk bagi murah..kehkehek!!

    ReplyDelete
  8. shima lili
    hehehe...makan mmg sedap aje...

    nadine
    ha sila²...boleh try ni...bolehlah msk dlm list jln² cari makan

    anonym
    muahahahaha sapa lagi kalau yg suka yong chow fried rice tuh...:p
    lagik mau tanya ka?...ha bila nak open table?...i nak mkn steamboat laks

    ReplyDelete
  9. sedapnya... boleh try ni... akak mmg suka muslim chinese food... especially buttered prawns & nasi gorengnya... tak tau bukak lagi ke tak restoran kat taipan usj tu...

    ReplyDelete
  10. kak yanty,
    sila la try! butter prawn yg mabeles leh try kat de templer tu...siyes sedap. restoran yg akak mention kat taipan tu yg sebaris kfc tuh ker? thai amende ntah namer tuh eh?

    ReplyDelete
  11. Kak su, i pon baru makan ngan En Jenel kat Red Wok tuh..tp mkn Korean Buffet tuh..sedap bangat la..pueh ati gak..

    ReplyDelete
  12. niza,
    akak lom try lagi...bleh la nanti ajak En Pyan...hehehe

    tak sangka plak tokey Red Wok sama dgn tokey Village View...kaya sungguhlah depa ni

    ReplyDelete
  13. sue, tak ingat location nyer... tapi row tgh2 sket... kfc ngadap main road kan? klu google kat internet, nama restoran tu Al-Jazeera kot...

    akak mmg nak try Red Wok ni lak...

    ReplyDelete
  14. Just for clarification purposes : Awang Hasyim is no longer the tokey of Village View. He has let go all his shares and posts in Village View. Red Wok is a totally independent & seperate entity from Village View. This is a new venture by Awang with 2 new partners (Malay with another Chinese Muslim partner)

    Red Wok Management :)

    ReplyDelete
  15. BBQ steamboat sangat sedap dan juga enak

    ReplyDelete

CeCiter CeCiter...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...