Friday, May 20, 2011

Alany Sufiyyah sebelas bulan ++


 Fish Eye Effect kekdahnya...

Semedang lambat mama Alany dok update! :P

Euwwwww Alany sudah sebelas bulan lebih...lagi 2 minggu nak setahun. 
Aiyaaaa time flies so fast. Tak puas nak cium bau baby... sekarang dah bau masham² sket. Tapi tu yaaaaaang sedap...hehehe. Lepas ni jaranglah update progress Alany, yerla lepas ni mungkin slow sikitkan. Kalau baby below 1 year ni memang excited je tengok perkembangannya. Setiap bulan ada je pembaharuan. 

Bila dah setahun nanti mesti agak mencabar sket, nak lagi tang potpetnya tu...Ringan mulut si comel ni. Sekarang ni nak cakap apa² pon mesti fikir dulu. Kalau dulu geram kat driver yang bawak kereta cam hareeem, boleh je hon² kereta sambil cakap 'akai tara ka?l!'...hehehe. Skarang tidak lagi, sebabnya Alany suka folo apa yang kita cakap. Latest, Alany cakap OPECOT!.. hairan jugak, aku ni kalau melatah memang tak cakap opocot. Rupanya dapat dari babysitter.. 

Progress Alany tak banyak beza dari sebelum ni. Berat sekarang 8.2kg. Agak banyak juga naik even semakin lasak. Suka makan nasik. Bubur² tak main ok. Kalau dulu suka mashed potato. sekarang diluah balik. Padahal gigi baru nak ada 6 batang. Bab berjalan still lesen L, baru bertatih 5,6 tapak. Tapi turun naik tangga laju je. Minum guna straw pon dah pandai. Bila tanya siapa Alany Sufiyyah...laju je angkat tangan..eeeee comey! Nak atau tak nak sama je, tetap mengeleng...hehehe...konpius kot. 

I can’t wait to see more what she could do. Hep hep hooorayyy!

15 comments:

  1. best kan bila tgk perkembangan anak ni.......kejap je masa berlalu.......muahhhssss alany comey.......

    ReplyDelete
  2. Betul lah reen, kejap sangat. Rasa tak puas taw. Ni yang wat nak ada baby lagi ni :D. Kiss kat kak Ayra skali taw...muahssss

    ReplyDelete
  3. sue, ana smpai skrg bau lg masam aqil..best kan bau diaorg.dulu ms ajmal, start je ana pregnantkan aqil, terus hilang bau masam kat ajmal..hah3x..

    ReplyDelete
  4. dh besar dh alany..kejap je kan setahun...amni pun dulu tak nak mkn bubur dh masa 11 bulan...dia nk nasik...

    ReplyDelete
  5. waaaa... alany sangat comel. cepat je dah nak setahun kan. happy 11 months dear.

    ReplyDelete
  6. Ana
    Ok skrang ni dah taw. Kalau dah tak bau masham Aqil, meaning Ana tgh preggy no.3 *aminnnn* ...Betul la Ana, lagi masham lagi sedap nak cium². Depa pon rimas gamaknya asyik kena gomol...:)


    Shima Lili
    Sgt kejap li. Sedih jugak rasanya, sebab rasa Alany cam dah besar sangat. Kekadang tu kita babab dia, kita kena babab balik...hehe. Bubur dah tak interesting gamaknya, bebudak skarang ni semua advance

    ReplyDelete
  7. Dyana
    TQ mamaD. InsyaAllah sebulan dua lagi kiter piknik OK...kasik lesen P dulu

    ReplyDelete
  8. Wah, diam x diam dh nak setahun dh Alany. Mama kena plan for Alany 1st birthday party la nmpknye. Heeee :D

    ReplyDelete
  9. Alaaa...cumilnyer Alany nie. Ehh...kejap jer dah nak setahun yer. Ha...ha...ha...sure lepas nie...makin rancaklah Alany nie berborak dgn u laling.

    Kalo dlm kereta kan...ajak berbual dgn dia..tunjuk mcm2 kat luar...nanti kan...once dia dah pandai cakap...apa yg kita ajar or ckp dekat dia dlm kereta...mmg 100% mcm skrip kita dulu ajar dia itu ini. He..he..he.cubalah.

    ReplyDelete
  10. mama dah kena fikir apa nak buat tuk birthday party Alany kesetahun..huhhu...

    ReplyDelete
  11. Nadine
    Kan...kejap sgt dah setahun. Skrang agak mencabar sbb tak reti dok diam..:P Tentang party tu, insyaAllah adala plan nak buat..kecil²an aje among family aje...


    Ahkak Riko
    Dah nak masuk fasa toddler ni mmg mencabar sket. Kena kuat bersabar juga...hehehe. Skarang ni pon mama dah slalu menjerit juga. Dah banyak akal skrg ni...

    Wokeh tq for da tips. Skrg ni dlm keta Alany suka tunjuk bird. Kekejap keluar bunyi bird, kekadang jadik bard...hehehe

    ReplyDelete
  12. MummySyafie
    Ya sedang difikirkan. Tapi plan nak wat kekecik je irah. Ajak adik bradik je. Yang penting, masa besday Alany nanti...nak spend quality time ngan dia...mama n papa cuti...:D

    ReplyDelete
  13. cuti dah approve

    ReplyDelete
  14. visit here frm Egypt~

    http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

    ReplyDelete

CeCiter CeCiter...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...